Praca w Wielkiej Brytanii ??

Ostatnia aktualizacja
TeosTeosWeteran Weteran
Dodano
Szukam informacji na temat pracy w żegludze sródlądowej na wyspach brytyjskich,
czy ktoś wie coś na ten temat. Słyszałem o absolwentach pływających w całej Europie zachodniej, w USA i w Kanadzie ale nic o Anglii , Irlandii czy Szkocji.
Czyżby były jakieś przeciwskazania czy może słabo szukam ?
ApisApisSuper administrator Super administrator
Dodano
Witaj Teos. Jesli otworzysz lub pobierzesz pełny tekst Komunikatu Unijnego o programie "NAIADES" z działu pobierania lub z najświeższego newsa - jest w nim tabela, która wiele wyjaśnia. Otóż udział żeglugi sródlądowej w stosunku do innych form transportu jest w UK ośmiokrotnie mniejszy niż w Polsce. Pozdrawiam
Edytowany przez Apis dnia 13.09.2006,
Zbigniew ToporowiczZbigniew ToporowiczNowicjusz Nowicjusz
Dodano
dzien dobry,

Zgadzam sie z Andrzejem Podgorskim bowiem z mojego doswiadczenia wynika ze większośc zeglugi śródlądowej jest uprawiana przez statki w wersji rzeczno-morskiej i zaliczana do zeglugi morskiej.Holowniki i wszystkie statki typu dostawczego do platform sa jednostakami morskimi mimo ze plywaja rowniez po sródlądziu.
Typowe śródlądowe są bardzo rzadko spotykane.

pozdrowienia Zbigniew Toporowicz
Zbigniew Toporowicz
TeosTeosWeteran Weteran
Dodano
Serdecznie dzięki za odpowiedzi. Tego się trochę spodziewałem - ogladałem kiedyś film na Discovery o jakimś kanale w Anglii - wartość wyłącznie historyczna.
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum.
możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum.