Badania w Niemczech na żeglarskąksiążeczke pracy

Ostatnia aktualizacja
S
SeehundUżytkownik Użytkownik
Dodano
Większa strzykawka i gruba igła była żartem, ale ja przechodząc badania w Wiesbaden lub Mainz w Zakładzie Medycyny Pracy mam je wykonywane bardzo profesjonalnie i szczegółowo z pobraniem krwi i staniem na przemian lewej i prawej nodze z zamkniętymi oczami włącznie. ..... ale tak czy inaczej nic nie robią za darmo.
@danek78 Powodzenia!
D
danek78Początkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano
Mi takze nie pobierali krwi.Sluch,wzrok,mocz,ogolne osluchanie,zbadanie tetna i czlowiek lzejszy o 85 euro.Wszystko razem z papierkiem 40min.Jesli ktos jest z okolic Wroclawia to wlasnie polecam Bautzen.Placowka jest w wykazie uprawnionych do badan 3min piechota,po wczesniejszym umowieniu sie tel.Podroz pociagiem Wroclaw-Bautzen7.30-9.48/stacja docelowa Dresden/koszt 110zl w obie.Stad takze mozna udac sie do Drezna/ok30min/ po badaniach i wyrobic sobie ksiazeczke w urzedzie/bynajmniej tak mi sie wydaje bo swoja wyrabialem w Duisburgu/lub pozwiedzac ladne miasteczko,polecam widok z mostu na Spree.Pozdro
brunobrunoUżytkownik Użytkownik
Dodano
Widzę że u każdego lekarza inaczej... Ja miałem badania w Papenburgu i nie pobierali mi krwi, nie stałem też na jednej nodze z zamkniętymi oczami. Badania dotyczyły tylko wzroku, słuchu i moczu. Zapłaciłem 60 euro.
S
SeehundUżytkownik Użytkownik
Dodano
Różnica 20,50 euro może świadczyć o tym, że dostaniesz większą strzykawkę i grubszą igłę do pobrania krwi. Moja rada: poproś aby stanie na jednej nodze z zamkniętymi oczami odbyło się przed pobraniem czerwonej cieczy.
S
SuchyNowicjusz Nowicjusz
Dodano
Witam. Ja jestem umówiony na badania 8go czerwca w berlinie i koszt jaki mi powiedzieli to dokladnie 88,50 eur.
Pozdrawiam.
G
Nowicjusz Nowicjusz
Dodano
Takie są niestety wymagania na niemiecką książeczkę "Schifferdienstbuch", tzn. potrzebne są specjalistyczne badnia robione w Arbeitsmedizinische Dienste ( służba medycyny pracy ).
Ja jako kapitan muszę je robić co 5-lat, żeby odnowić swoje patenty.Robiłem te badania w Hannoverze 11 maja i otrzymałem odpowiedni atest oraz rachunek do zapłacenia w wysokości...152 euro.
Na książeczkę żeglugową są tańsze około 68 euro.
L
LUKASOFFNowicjusz Nowicjusz
Dodano
Witam !

Kto robił badania na niemieckie świadectwo zdrowia u lekarza w Berlinie ? Jak to wygląda ? Jakie są badania ? I czy wszędzie trzeba mieć niemieckiego lekarza, aby wyrobić sobie z polskiej książeczki - niemiecką ?

Bardzo dziękuje za informację.
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum.
możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum.