Do listy firm które radzę omijać jak najszerszym łukiem należy jak najbardziej zaliczyć ŚRÓDLĄDOWY TRANSPORT WODNY - HENRYK KAJEWSKI - PIŁA - a co za tym idzie statki ANDROMEDA I dzierżawiony NAWATRANS VII . Od drugiego miesiąca pracy w tej firmie kiedy to zaczęły się pierwsze problemy z wypłatą spotkałem siedmiu byłych jej pracowników i pan Kajewski każdemu z nich jest winny mniejsze lub większe pieniądze. Koledzy omijajcie z daleka!!
witaj Jorgus, mysle ze skoro tylu was jest poszkodowanych, to powinniscie zebrac sie do kupy i podac tego pana do sadu pracy .Skoro facet wpadl w nawyk oszukiwania to czas wielki aby ktos pokazal mu wlasciwa droge.
Witam serdecznie .
Mogę tylko dodać że problemy o których Piszecie dotyczą nie tylko łodziarki. Wszędzie są różni pracodawcy o różnym podejściu do pracownika. Cóż, ale miło jest wiedzieć kto jest tym złym.
To prawda są różnice w zarobkach.Sami psujemy rynek nie jesteśmy
solidarni.
Jak mi powiedział stary bosman ze Szczecina nie ma złych statków tylko ludzie.....W 2001roku trafiłem na mały stateczek holenderski pływalismy po Europie i Renie w tym do Brukseli i Disburga.
Było bardzo cięzko statek miał dziury w zbiornikach balastowych....
Sam Polak mechanik do tego manewry. Załoga z Cape Verde.
Przydało się to po latach pewien armator zobaczyl wpis z Robina od razu dostalem prace powiedział masz prace pływałes u najgorszego Holendra wszyscy go znają.
Chcę poruszyć problem ważny alkohol!W kazdym swoim kontrakcie mam zapisane zero alkoholu i narkotyków.Popełniony Błąd no i bilet na własny koszt dla siebie i zmiennika.
Kontrole są często.Nie psujmy więc sobie Polakom opinii.
Jeżeli chodzi o zarobki to jest róznie są firmy które płacą więcej drugie mniej w tej chwili rynek psują Rumuni Bułgarzy i Ukraincy.
Tam gdzie ostatnio byłem na barce tzn w Anglii zrezygnowano z nich napici postawili 2 barki na mieliznie byli tani lecz napici
Może się tu wyłamię i napiszę o armatorze PPH"Piaskarz"SA z Warszawy. Pracuję w tej firmie od 21 lat i nie narzekam. Szef to bardzo ludzki człowiek. Nie przypominam sobie żeby kiedykolwiek odmówił pracownikowi pomocy lub go oszukał. Wymaga oczywiście rzetelnej, wydajnej pracy, z efektów której rozlicza ale to normalne. Za pracę płaci można powiedzieć uczciwie. Płace są na przyzwoitym poziomie. Co do reszty to pewnie nie uwierzycie ale mamy pełen socjal. Leczenie w prywatnej przychodni(wszyscy specjaliści) opłacane przez armatora, kompletne ubranie robocze, środki czystości, od listopada po marzec posiłki regeneracyjne, a latem napoje. Dopłata do urlopu tzw wczasy pod gruszą to normalka tak jak i nagrody jubileuszowe czy jeśli są spore zyski trzynastka.Szkolenia kwalifikacyjne opłacane przez armatora. Ubezpieczenie ZUS od faktycznych zarobków+ zbiorowa plisa PZU.Atmosfera pracy w firmie super, wszystko można spokojnie załatwić, np części zamienne czy inne materiały. Każdemu życzę takiego pracodawcy i zastrzegam przyjęć na razie nie ma
a ja mam pytanie czy ktoś coś wie o holenderskiej firmie amatha albo o nasej szczecińskiej isa bo nie wiem którą wybrać a jeśli chodzi o omijanie łukiem to dajcie sobie spokOj z oceanwide płacą teraz 800euro za miesiąc z czego samemu podatek trzeba zapłacić chyba przesadzili pozdrawiam wszystkich
Otoz: ISA jest podczepiona pod holenderska Gyron Crew; bywa ze zatrudniaja normalnie, ale raczej jednostrzalowo, znaczy jedziesz na skoczka na miesiac za np 2300 euro, i potem czekasz na telefon nie wiadomo ile; o ile wiem, miewaja problemy z prawidlowym wyliczeniem kasy ew opoznienia w platnosciach...
natomiast w amatha pracuje od ponad roku, i tak: Haze, czyli wlasciciel, nie za bardzo chyba w tej chwili chce zatrudniac nowych, tlumaczy sie kryzysem. Ja nie narzekam za bardzo, placi regularnie i bez zmylek, co prawda nie za wiele, ale solidnie. Glownie tankowce i kvb. Jezeli zalezy Ci na stalej pracy, za to za srednia raczej kase, to polecam.
Co do MS ROLF potwierdzam sama ,bylam na nim 2 tygodnie na praktyce,.Nawet jego ojciec wczesniejszy wlasciciel krzywo sie patrzy jak Rolf traktuje pracowników...hloenderskiego "'Genius''kvb rowniesz nie polecam,placi regularnie ale oczekuje 25 godzin pracy na dobe.pozdrawiam
ELzbietka marynarz>a/b Ms Bayerischer Wald<....pozdrowionka..
Miło Cię Elu ponownie widzieć na naszym "wirtualnym statku".
Potwierdzam to co powiedziałaś.Znam przede wszystkim Rolfa osobiście i przeze mnie kilku koledzów odrobiło u niego.... "pańszczyznę".
Spełnienia zamierzeń i wszystkiego najlepszego w Nowym nawigacyjnym 2010 Roku.
Pozdrawiam Cię z zalodzonego Hamburga.Oby do wiosny.
Dzieki za mile zyczonka..ja Równiesz zycze spokojnego roczku 2010 i blyszczacego biznesu dla calej zalogi..A ja do niedzieli siedze w cieplutkim domciu w Roemond,czekam na zmiane statku MS B...W...i juz niebedzie Elzbietki deksman tylko Matrose juhu....(; goracymi myslami rozpuszam lód na Elbie i pozdrawiam...twoja skrzynka znowu pelna he..he
ELzbietka marynarz>a/b Ms Bayerischer Wald<....pozdrowionka..
kolego ja pływałem u Marka od września 2007 do kwietnia 2008 i mam co do tego okresu dobre wspomnienia, umowa na stałe po miesiącu, wypłata 1-go no max 5-go każdego miesiąca, wszystko co do grosza, żadnych rat, zwrot za dojazdy, a i za mandat (czytaj prędkość + policjant za drzewem) też zwrócił, było też wyżywienie. Dla mnie "miodzio" :-). Jedyne czego żałuję to tego, że zostawił dzierżawę. A ja przeszedłem do "Żeglugi Bydgoskiej sp z o.o.", której nie polecam nikomu, tabor czytaj wraki (efekt na zdjęciach w galerii - trzymiesięczne wydobywanie barki z dna Wisły), marna kasa i tylko dwóch ludzi w biurze, z którymi można się było dogadać. Naprawdę szanuję ludzi, którzy tam dalej pracują. Smutne, że taka porządna firma tak podupadła :-(
gratuluję miłych wspomnień,ale gość nie tylko mnie potraktował jak śmiecia.Dobrze,że zamknął firmę,inaczej w rankingu firm,kt.należy omijać szerokim łukiem,miałby pierwsze miejsce.
Witam.
Jesli chodzi o p.Henryka Kajewskiego z Piły to takze odradzam prace u tego Pana.Od marca toczy sie sprawa w Sadzie w Pile przeciwko temu Panu z tytułu braku umowy,zaległych wypłat itp.Panowie darujcie sobie prace u tego Pana.
Pozdrawiam.
Mam zapytanie czy moze ktos orientuje sie gdzie mozna szybko dostac prace u dobrego pracodawcy?Moj tata ma duze doswiadczenie jako kapitan zeglugi srodladowej a przez H.Kajewskiego został zwolniony z dnia na dzien bez wypłacenie zaległych wypłat.
Na wszelki wypadek podam e-maila
monika.janowicz@asta-net.com.pl
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum. możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum. nie możesz odpowiadać na posty w tym wątku dyskusji. nie możesz rozpocząć ankietę na tym forum. nie możesz dodawać załączniki w tym forum. nie możesz pobierać załączniki na tym forum.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na nasze ustawienia prywatności i rozumiesz, że używamy plików cookies. Niektóre pliki cookie mogły już zostać ustawione.
Kliknij przycisk `Akceptuję`, aby ukryć ten pasek. Jeśli będziesz nadal korzystać z witryny bez podjęcia żadnych działań, założymy, że i tak zgadzasz się z naszą polityką prywatności. Przeczytaj informacje o używanych przez nas Cookies