Dobra – to jest jednostka. Wyselekcjonowalem z situ jakies 125 stron. Wiec bedzie to na pewno powarzna czesc tego co zostalo w Uk wyprodukowane ( w interesujacych mnie kryteriach ). Wszystkie sa ( do Wlodka ) Peagentopodobne ; to bylo moje kryterium orientacji, polowa z nich jest prawie taka sama wizualnie ( ciut ktutsza kabina ) Westerly Peageant wyglada na najbrdziej konfortowy z siododemek.
Wszystkie podwujny kill ( tir de eau to jest zanurzenie po francusku, draft - po angielsku). Najbardziej mi w smak
Snapdragon 26 .
Do Teosa wysle imeil, bo chyba mam duzo informacji ktore bardzo mogly by mu sie spodobac, a tu bedzie tego za duzo
( Ustawione mniej wiecej w porzadku hierarchicznym? To jeszcze skorygujesz na koniec ).
Westerly Peageant
albo
Seemaster 23
albo
Snapdragon 24
Albo Snapdragon 26 ( i tylko on jesli juz osemka ; tir d eau 76 cm
Kent 27 G class 8,23/ 274 / 70 ( normalnie90 )
Vivacity 24
Leisure Leisure 23
MacWestera 28
MacWester 26
Make Newbridge Model Virgo Voyager
Crystal Crystal 22
UWAGI DO POSZCZEGOLNYCH LODZI
Snapdragon 26
796/256/68
Ten kibelek z przodu ci sie nie podoba ale koje sa innaczej ustawione -podwyzszone pod spodem kofry. Moze z kiblem to nie problem a rozwiazanie nie jast glupie co do miejsca.
Byc moze nie ma tam takiego figlarnego wyra jak na Peagencie, nie wiem, kofry moze sa jeszcze lapsze.
( Snapdrag27 jest 40 cm dluzszy, szer. ta sama, dragt 2,7 ; 81 cm lepiej kup 26, ale widzisz ze o Vesterley Centaur nie byloby juz sensu myslec na jakas przyszlosc. .Kibla z przodu nie ma jak Snap drag 26, ale podloga zaokraglona w wiekszej czesci, ale to by trza zobaczyc bo nie wszystkie modele beda takie same. Sa i 3m szerokosci, 8,5 m dlugosci. )
Snapdragon24
Ma kibelek z boku odseparowany, zadnych negatywnych uwag
Wolniejszy od Peagenta nie jest. Jest o stope (bywa i ciut lepiej ) dluzszy od Peagenta. Reszta tak samo.
Peageant
Perfekt, zadnych zastrzezen.Byc moze jest wygodniejszy od innych, ale to jakies drobnostki , ktore moglbys se odpuscic. Musisz zobaczyc na zywca by porownac.
Seemaster 23
Moze byc pare centymetrow krutszy , ale to tez nie jest pewne, moze wpadniesz na taki sam jak Peg w dlugosci, nie kazda seria jest identyczna. Nie ma kibla z przodu jak Snapedragon 26,
zadnych zastrzezen.
Kent 27 G class
8,23/ 274 / 70 ( normalnie90 ). , ale ten z zauurzeniem 70 to chyba nielatwo trafic, normalnie- najczesciej jest 90 cm.
Vivacity 24
Bez zastrzezen jak Peagent 1 stopa dluzszy, draft 2,6..
Wydaje sie jednak, ze Peagent ma dluzsza kabine, wyzsza na calej dlugosci ; moze to mniej
wazne, z tylu wiecej miejsca bedzie a najwazniejsza jest pakownosc.
Leisure Leisure 23
Jak peagent tylko ze wezsza.
Crystal Crystal 22
. Podobny do tych wszystkich Peagentowatych bi quille
Kibel ma na dziobie.
MacWester 26
2,6/9,2/2,9 wymiary 792/279/84
E kochany – super maszyna – porownaj ja sobie z Snapdragonem. Wszystkie parametry ma ok.
No i niedroga zreszta..Masz go w marke peage. W srodku raczej super ( widziales tylko w mniejszym modelu)..
MacWestera 28
Roznica miedzy 26 jest tylko na dlugosci 61 cmtez nie latwo znalesc w internecie. Nie trudz sie . Podobnie atakuj przez asociation.Super maszyna 853/279/84
Make Newbridge Model Virgo Voyager
Fajna maszyna. Mniej wiecej jak Peageant tylko kabina mniej przestrzenna.Z kilem ( tri quille moze nawet ciekawszy ).
http://www.boatsa.../Newbridge - jest tam wiecej ciekawych lodzi z tej rodziny.