Witam serdecznie wszystkich zawodowych wilków śródlądowych!
Mam prośbę. Stałem się posiadaczem zabytkowej koszarki, zbudowanej na bazie holenderskiej barki rzecznej z 1909 roku (bezmotorowa, tak wygląda: http://picasaweb....ndiep01#). Na maj-czerwiec organizuję przepłynięcio-holowanie do polski (Port Czerniakowski, Wawa). Na rejs barka będzie miała zamontowany silnik przyczepny ok. 50KM, będę też musiał zdemontować wyższą część "domku".
Szukam załogi, która zabrałaby mnie na hol do Odry...
Tak się nie da ;-(
W łodziarce trudno przewidzieć gdzie będziesz za tydzień tym bardziej nie do ustalenia jest z takim wyprzedzeniem czy ktoś będzie w tamtych okolicach. Raczej musisz się nastawić na klasycznego stopa tyle że przez UKF-kę. Najtrudniej będzie do Mittelandu, tam już bardzo dużo polskich barek pływa.
Może nie... a może tak! ;-)
Wiem już, że Navigar ma w Amsterdamie pchacza i że w maju będą nim wracać do Polski... Ehh... gdybym miał jeszcze jakiś kontakt do załogi...
Czy jest jakiś kanał UKF, na którym lubią gadać załogi polskich statków na śródlądziu?
Pomyślnych,
Robert
Kanałem wywoławczym na śródlądziu jest kanał 10, na nim ustalasz na jakim kanale będziesz kontynuował pogaduszki.
Najprostszym sposobem na kontakt z załoga jest .... komórka ;-)
Zadzwoń do Nawigar'a i poproś o numer komórki do kapitana pchacza. http://www.navigar.pl/kontakt.htm
Jeżeli stoją w miejscu to wątpię żeby słuchali UKF-ki, w Amsterdamie są ciekawsze rzeczy do roboty, można np. zwiedzać muzea......wódlki lub seksu ;-)))
Jeżeli natomiast pływają, co jest bardziej prawdopodobne to są niewielkie szanse że będą akurat w zasiegu Twojego radia.
Powodzenia
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum. możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum. nie możesz odpowiadać na posty w tym wątku dyskusji. nie możesz rozpocząć ankietę na tym forum. nie możesz dodawać załączniki w tym forum. nie możesz pobierać załączniki na tym forum.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na nasze ustawienia prywatności i rozumiesz, że używamy plików cookies. Niektóre pliki cookie mogły już zostać ustawione.
Kliknij przycisk `Akceptuję`, aby ukryć ten pasek. Jeśli będziesz nadal korzystać z witryny bez podjęcia żadnych działań, założymy, że i tak zgadzasz się z naszą polityką prywatności. Przeczytaj informacje o używanych przez nas Cookies