Często ostatnio praktykowana jest zmiana nazw pchacza po zmianie aramatora np. Fabiko, Domtrans, Navigar. Bardzo utrudnia to śledzenie losu danej jednostki :(
Czy ktos się orientuje skąd można wydobyć informacje o poprzednich nazwach pchaczy ?
Podejrzewam że od armatorów, ale czy tylko tam ?
Nie wiem ale chyba niezbyt chętnie udostępniane są dane. Prosiłem o nie NASZEGO ABSOLWENTA Janka Pysia, któy jest dyrektorem UŻŚ we Wrocławiu. Nie mam żadnej odpowiedzi nawet takiej, że to "top secret".
Co do zmian nazw to żródła mogą być:
a. UŻŚr o ile zna sie numer rejestracyjny ale tu uwaga trzeba napisać pismo nakleić znaczek skarbowy za 5 zł i podać jakim celom ma służyc informacja.
b. PRS o ile statek jest u tego klasyfikatora mam na myśli rejestr PRS właśnie wyszedł 2006 jutro jadę nabyć za całe 50 zł trudno trochę piwek mniej ?:(
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum. możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum. nie możesz odpowiadać na posty w tym wątku dyskusji. nie możesz rozpocząć ankietę na tym forum. nie możesz dodawać załączniki w tym forum. nie możesz pobierać załączniki na tym forum.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na nasze ustawienia prywatności i rozumiesz, że używamy plików cookies. Niektóre pliki cookie mogły już zostać ustawione.
Kliknij przycisk `Akceptuję`, aby ukryć ten pasek. Jeśli będziesz nadal korzystać z witryny bez podjęcia żadnych działań, założymy, że i tak zgadzasz się z naszą polityką prywatności. Przeczytaj informacje o używanych przez nas Cookies