upr.śródl a upr. morskie

Ostatnia aktualizacja
G
grzegorzUżytkownik Użytkownik
Dodano
Czy możliwe jest uzyskanie na podstawie polskiego bosmana( zresztą już chyba nieważnego-bo nie przepisanego na nowy) albo niemieckiego sternika reńskiego, książki marynarza morskiego?.
Wiem, że to brzmi dziwnie, ale mam okazję dorobienia na pchaczu morskim z gabarytami na szybkich strzałach Anglia-Niemcy,tylko muszę mieć papiery morskie. Czy mam szansę to załatwić?
brunobrunoUżytkownik Użytkownik
Dodano
Z tego co mi wiadomo, ze śródlądzia na morze bezpośrednio można przepisać tylko patent mechanika.
P
pomorzaninPoczątkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano
Nie ma takiej możliwości.
G
grzegorzUżytkownik Użytkownik
Dodano
no i gdzie tu sprawiedliwość. W jedną stronę można a w drugą nie.
S
SeehundUżytkownik Użytkownik
Dodano
W życiu jak na wodzie: raz z prądem, raz pod prąd.
M
MartinekNowicjusz Nowicjusz
Dodano

Cytat

bruno napisał/a:
Z tego co mi wiadomo, ze śródlądzia na morze bezpośrednio można przepisać tylko patent mechanika.

Aby uściślić bo może Komuś się przyda- sam patent mechanika do grudnia 2010 upoważniał do przystąpienia do egzaminu na motorzystę wachtowego.
W styczniu tego roku weszła nowelizacja w sprawie kwalifikacji marynarzy i do "naszego" mechanika potrzebne jest jeszcze 2 miesiące praktyki na morzu i na exam.
Pozdrawiam.
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum.
możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum.